Contact

Zonweringsdoeken en zonbescherming

Dickson ontwikkelt, ontwerpt en produceert. Als referentie in de wereld van technisch textiel integreert Dickson de hele productieketen voor een enorm breed gamma stoffen voor huis en industrie. Al wat we doen is doordrongen van ons streven naar topkwaliteit. Elke vierkante meter stof die bij ons de deur uitgaat, onderging een hele reeks interne tests. Het is door die hoge kwaliteitsnorm dat Dickson het zich kan veroorloven om op zijn producten 10 jaar garantie te geven.

Voor zijn onderzoek laat Dickson zich leiden door de uitdagingen van de duurzame ontwikkeling. We concentreren ons onderzoek op de creatie van nieuwe hoogtechnologische stoffen die ook buiten hun toepassing in zonwering uitstekend presteren. De ingenieurs van Dickson werken jaar in jaar uit samen met de beste internationale laboratoria om stoffen te ontwikkelen met steeds betere prestaties, milieuverantwoord en duurzaam.

Productengamma van Dickson

Doeken voor knikarmschermen van het merk Verano / Weinor of windschermen van het merk Verano. Voor buitentoepassingen (zonwering, luifels, kussens…) ontwikkelde de afdeling R&D van Dickson Sunacryl®. Deze acrylvezel van de nieuwe generatie is in de massa geverfd: dat betekent dat de kleurpigmenten toegevoegd worden tijdens de fabricage en niet erna. Resultaat: een uitzonderlijk duurzame kleur- en slijtvastheid en een extreme weerstand tegen alle mogelijke weersomstandigheden.

Samen met een belangrijke speler in de chemiesector ontwikkelde Dickson de Cleangard®- en de Permaclean®-nabehandeling op basis van nanotechnologie. Cleangard® geeft het doek een unieke weerstand tegen vlekken, vet en water. Permaclean® zorgt voor het fameuze lotusbladeffect en maakt van het textiel een intelligente stof: waterafstotend en zelfreinigend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte