Contact

Daklicht door dakkoepels of lichtkoepels

Veel leef- en werkruimtes zijn te donker: ze zorgen voor een somber gevoel. Daklicht creëert een vrije, open sfeer en maakt alles licht. Op termijn is het ook altijd het voordeligst: door te besparen op kunstlicht betaalt een lichtkoepel zichzelf al na 4 tot 6 jaar terug. Meer en meer halen mensen het daglicht binnen via lichtkoepels en dat heeft alleen maar voordelen.

  • Lichtkoepels brengen het licht precies waar nodig.
  • Ze bieden de best mogelijke spreiding van het natuurlijke licht.
  • Ze zorgen voor een opvallend aangenaam licht.
  • Vooral opaalkleurige koepels verspreiden een optimaal diffuus licht.

Licht leeft, laat leven en wekt enthousiasme op door een lichtkoepel

In de moderne architectuur krijgt licht een steeds belangrijkere rol. Een terechte aandacht omdat licht deel uitmaakt van het concept en de esthetiek van een gebouw. Licht is sterk bepalend voor het eindresultaat. Om licht zo goed mogelijk te integreren zijn speciaal ontwikkelde bouwelementen nodig die alle technische en esthetische facetten met elkaar verzoenen. Daklicht geeft drie keer meer rendement dan een zelfde oppervlakte lichtinval via gevelbeglazing of ramen.

s'Werelds grootste keuze aan lichtkoepels

Met  Walbers Woningafscherming kiest u uit een enorm breed gamma lichtkoepels met meer dan 10.000 mogelijke combinaties:  180 verschillende standaardafmetingen, in acrylaat of polycarbonaat. Enkel-, dubbel-, drie- of vierwandig. Zes- of achtwandige superisolerende EP-koepelschalen. Bol- of piramidevormig, helder, opaal en heatstop.

Platdakvensters in Glas

De nieuwste trend op vlak van lichtkoepels zijn de platte glazen dakvensters. De EPB eisen worden steeds strenger in nieuwbouw als in renovatie. Kies je voor dit type van lichtkoepel zit je zeker goed! Onze leveranciers Skylux en Velux hebben hier een zeer groot gamma in. Deze platdakvensters brengen een maximale hoeveelheid aan daglicht binnen en bieden een zeer goede isolatie, afdicht en comfort.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte