Contact

Rolluiken geven een veilig en geborgen gevoel

Wat zijn de voordelen van rolluiken? Gesloten rolluiken vormen een obstakel en verhogen de inbraakwerendheid. De rolluiken kunnen bijkomend uitgerust worden met anti-inbraaktoebehoren. Nieuwsgierige blikken of ongewenst bezoek. Af en toe de voorzetrolluiken neerlaten kan een ware verademing zijn als u wat meer privacy wenst of helemaal met rust gelaten wilt worden. Stel, u gaat een paar dagen van huis. Als u uw rolluiken automatiseert, zullen deze tijdens uw afwezigheid op ingestelde tijden openen en sluiten. In combinatie met verlichting wekt u de indruk dat u toch aanwezig bent.

Rolluiken zijn prima isolators

Houden rolluiken de warmte tegen? Met rolluiken houdt u het in de zomer binnen lekker koel. In de winter vormen de rolluiken een bijkomende bescherming tegen regen, wind en kou. Het rolluikblad fungeert dan als extra isolerend deken, met als bijkomend voordeel een lagere energiefactuur. Geluidshinder leidt tot stress en is een externe factor die we zoveel mogelijk uit onze woning willen weren. Rolluiken houden het lawaai buiten en creëren een oase van rust.

Automatisatie van voorzetrolluiken

Hoe bedien je een rolluik? Je hebt geen optrekband meer nodig om handmatig elk rolluik te openen of sluiten. De ingebouwde Somfy motor in het rolluik neemt dit karwei van u over. Met een druk op de knop bedient u elk rolluik individueel of groepsgewijs naar elke gewenste positie. U gaat daardoor uw rolluiken veel vaker gebruiken, er meer van genieten en uw investering zal meer rendement opleveren. De autonome zonsensor laat rolluiken op basis van lichtmeting automatisch omhoog of omlaag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte