Een nieuwe kijk op de "klassieke" luiken

Vouwluiken zijn een nieuwe variant op de traditionele luiken. Vooral het model ‘louvre’ wordt tegenwoordig veel toegepast in moderne architectuur. Denk aan kantoorgebouwen, appartementencomplexen of soortgelijke projecten. Elke woning, elk gebouw dient voorzien te worden van een goede zonwering. En naast de vraag om goede zonwering willen architecten een gevel met veel uitstraling ontwerpen, dit vaak met grote glasoppervlaktes. Daardoor ontstaat meer inkijk en daar komen de vouwluiken dan in actie! Deze zorgen voor minder inkijk en zijn veelal een opvallend onderdeel in het gevelaanzicht.

  • Geschikt voor grote oppervlakte
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Onderhoudsarm
  • 100% maatwerk

Grote ramen? Grote oplossing!

Ook voor de grootste ramen zijn de vouwluiken dus een oplossing. Doordat de verschillende delen naast elkaar vouwen, zoals een harmonica, nemen ze geen ruimte in beslag op de gevel naast het raam. Dit is een belangrijk verschil ten opzichte van schuifluiken. Er kunnen wel 6 tot 8 luiken aan één zijde geplaatst worden dus ook voor de brede schuifpuien zijn vouwluiken dus héél geschikt.

Het zit 'm in de details

De railsystemen, afmetingen en model van luik kunnen geheel naar wens uitgevoerd worden. Door de ruime keuzemogelijkheden en de ervaring binnen Walbers zonwering is er wel voor elke denkbare situatie een oplossing!

En o zo gemakkelijk

Doordat de luiken in een boven- en onderrail geleiden zijn ze zeer eenvoudig te bedienen. De bediening van de vouwluiken gebeurt handmatig, zeer eenvoudig en soepel. Het aluminium railsysteem is uiteraard onderhoudsarm.

s