Al 40 jaar dé zonweringspecialist

Al vier decennia lang is Walbers uit Beerse de referentie voor zonweringen, overkappingen, lamellendaken en luiken. “We zijn niet louter verdeler en installateur van premiummerken als Renson, Weinor of Deceuninck, maar produceren en plaatsen ook luiken op maat. Dat maakt ons dé ideale partner voor bouwondernemingen en architecten”, vertelt zaakvoerder Geert Walbers.

 

Het was de vader van Frank en Geert die 40 jaar geleden Walbers Zonweringen begon. “Waar we in 1980 begonnen met plastiekbekleding, zijn we uitgegroeid tot een echte speciaalzaak voor zonweringen. Van gesloten overkappingen tot lamellendaken met ingebouwde verlichting en verwarming: de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Met premiummerken als Renson, Weinor, Verano en meer zijn onze eindrealisaties echte pareltjes.” De kunststof sier- en klapluiken van Walbers worden vervaardigd in eigen atelier met Deceuninck profielen. Die laatsten zijn trouwens ook in aluminium te verkrijgen.

Partner in de bouw

“In het ontwerp van een woning wordt de zonwering vaak vergeten, maar dat is volgens ons een gemiste opportuniteit. Outdoor living wordt steeds belangrijker, en zeker tijdens de warme zomerweken spreekt dat beetje extra buitenruimte de consument aan. Daarom opperen we graag dat architecten, tuinarchitecten en bouwheren een overkapping overwegen in hun uitwerking. Met de jarenlange ervaring van onze installateurs en onze vertrouwensrelatie met de producenten is Walbers hier de partner bij uitstek.” Met een eigen schrijnwerkerij voor kunststofluiken en een team technische installateurs speelt Walbers in op de noden van de klant. “Ook waar personalisatie of maatwerk vereist is.”

Outdoor living in de lift

In de toonzaal van zo’n 1250m² vol zonweringen voor buitenshuis heeft Walbers ook een aparte verdieping gewijd aan outdoor living. “Mensen trekken steeds vaker naar buiten en met de juiste infrastructuur is een aangeklede buitenruimte een mooie aanvulling bij je woning. In onze toonzaal ontdek je voorbeelden van installaties met allerlei accessoires zoals wanden, verwarmingen, ledverlichting en meer. Deze overkappingen kunnen trouwens zowel aanpalend aan de woning, als alleenstaand in de tuin geplaatst worden.”

Ontzorgd van A tot Zonwering

Van zodra je bij Walbers binnenwandelt, beantwoorden de toonzaaladviseurs al je vragen. Is je beslissing gemaakt, worden de opmetingen gedaan en de juiste materialen besteld. Na de zorgvuldige en snelle installatie, word je trouwens in detail uitgelegd hoe het product functioneert en hoe je het het best onderhoudt. “Kortom: je wordt ontzorgd van A tot Z, waardoor je in geen tijd van een rijker binnenen buitenleven kan genieten.”

s