Buiten leven, ook in de winter, dankzij je terrasoverkapping

Uit recent onderzoek is gebleken dat we in de winter echte huismussen zijn. Het is gebleken dat meer dan 6 op 10 mensen in de winter amper een kwartier buiten komt. 1 op de 10 mensen zou zelfs nooit buiten komen in de winter. De hoofdredenen? Opgeslorpt worden door het werk en het gure winterweer. Aan dat eerste kunnen we helaas weinig doen, maar – dankzij onze terrasoverkappingen – aan het tweede des te meer!

De voordelen van buitenleven

Nochtans zijn er vele voordelen verbonden aan buitenleven. Omdat wij uitademen, geven wij CO2 af aan de binnenlucht - zeker als er binnen geen ventilatiesysteem voorzien is. Langdurig tijd spenderen in een omgeving met veel CO2 zorgt ervoor dat we ons minder kunnen concentreren, dat we ons vermoeid voelen en dat we last krijgen van hoofdpijn. Een half uur tot een uur per dag buiten spenderen kan dit echter makkelijk oplossen.

Ontspannen onder je terrasoverkapping

In de winter naar buiten gaan en een half uur op je terras spenderen… het is niet altijd een comfortabele gedachte! Gelukkig is er een goede oplossing voorhanden. Met een terrasoverkapping of lamellendak ben je het hele jaar door beschermd tegen de weersomstandigheden. In de zomer en lente ben je beschut tegen de veel te hete zon, in de herfst en de winter tegen de wind en regen. Met een aantal kleine aanpassingen zorg je ervoor dat het onder je terrasoverkapping even comfortabel wordt als binnen in je huis. Voeg verwarmingselementen, glazen- of houten schuifwanden en/of windvaste screens toe en dan hou je de winterse kou probleemloos buiten, terwijl je toch geniet van de frisse buitenlucht. Dankzij de LED-verlichting kan je ook buiten blijven als de winterzon wegzakt.

Sporten onder je terrasoverkapping

In de winter ‘s avonds naar buiten gaan om een paar kilometers te lopen, het is voor veel mensen net die ene brug te ver. Ook hier is de voornaamste oorzaak de winterse weersomstandigheden. Onder een terrasoverkapping kan je makkelijk je fitnessapparaten installeren. Zo ben je beschut tegen de kou en de regen, maar kan je wel genieten van de frisse buitenlucht. Weg met die muffe gymzalen, kies gewoon voor je eigen tuin!

s