De vele voordelen van solar

Het gebruik van rolluiken en screens hebben meer voordelen dan alleen een lagere temperatuur in huis tijdens een warme zomerdag. Weten welke voordelen ze nog meer hebben? Lees dan snel verder.

Voordeel 1 – Zonwering

Oke, we beginnen met het meest voor de handliggende voordeel: zonwering. Wist je dat rolluiken en screens de meest effectieve vorm van zonwering zijn? Doordat rolluiken volledig verduisteren, blijft de temperatuur in huis met rolluiken in de zomer wel 7 graden lager!
Ook bij screens krijgen zonlicht en warmte geen kans om binnen te dringen. Daardoor voelt jouw woning een stuk aangenamer aan tijdens tropische zomerdagen.

Voordeel 2 – Isolatie

Je profiteert niet alleen van rolluiken in de zomer. Ook tijdens de koude winterdagen zijn de isolerende rolluiken uiterst effectief. Zoals ze in de zomer de warmte buiten houden, zorgen ze er in de winter voor dat de warmte juist binnen blijft. Wist je dat 37% van de warmte verloren gaat via deuren en ramen? Met rolluiken bespaar je tot wel 10% op de energiekosten. Zo profiteer je in elk seizoen van een aangenamer klimaat in huis.

Voordeel 3 – Geld besparen

Doordat de binnentemperatuur in de zomer lager blijft, hoeft de airco minder aan en bespaar je geld. Hetzelfde geldt voor de verwarming tijdens koude dagen. Niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de portemonnee!

Voordeel 4 – Duurzaamheid & rolluiken

Geld besparen is altijd goed, maar we willen ook allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Daarvoor zijn we druk bezig met verduurzamen: zonnepanelen op het dak, isolatie in de spouwmuur en dus ook rolluiken én screens.

Zéker wanneer je kiest voor rolluiken of screens op zonne-energie. Zo zijn ze volledig energie-neutraal. Bovendien zijn deze solar-oplossingen nog gemakkelijker te monteren omdat ze niet op het stroom aangesloten worden. Een win-win situatie dus.

En eigenlijk kunnen we nog eindeloos doorgaan...
Ontdek wat voor u hét voordeel is in onze toonzaal!

s