Rolluiken om energie te besparen? Jazeker! Bij energie besparen denken veel mensen aan het isoleren van de kruipruimte, het dak en de spouwmuur. Waar mensen misschien niet zo snel aan denken, is het ‘isoleren’ van de ramen. Voor de ramen hangen we meestal wel zonwering die wat warmte binnenhoudt, maar gemiddeld gaat via de ramen nog 37% van de warmte verloren! Isolerende rolluiken vormen een relatief goedkope investering, die snel zorgt voor een forse besparing op de energiekosten. En vergis je niet in de extra energiebesparing die rolluiken opleveren omdat je in de zomer minder hoeft te koelen!

Rolluiken: energie besparen dankzij een extra warmtebuffer

Hoe komt het dat rolluiken zoveel energie besparen? Dat komt omdat gesloten rolluiken aan de buitenzijde van het raam zorgen voor een extra buffer stilstaande lucht, ook wel een warmtebrug genoemd. Deze isolerende laag zorgt dat de warmte niet wegstroomt of naar binnenkomt. Dat werkt zo bij zowel kunststof als aluminium rolluiken. Kunststof is wat aantrekkelijker geprijsd, terwijl aluminium wat duurzamer is, sterker en degelijker in het kader van inbraakpreventie. Welke type en materiaal voor u de beste keuze is, hangt van meer factoren af. Waar u ook voor kiest: u kunt rekenen op een serieuze besparing op uw energiekosten dankzij uw rolluiken.

Energie besparen door bewust gebruik rolluiken

Hoeveel u gaat besparen hangt natuurlijk ook af van de manier waarop de rolluiken worden gebruikt. In de winter zou u ‘s nachts de rolluiken omlaag moeten houden. De meeste mensen vinden het niet fraai om rolluiken in de voorgevel overdag omlaag te laten, maar wellicht is dat geen probleem op de verdiepingen of aan de achterzijde. Vindt u het lastig om dit handmatig te doen, dan kunt u kiezen voor elektrische bediening. Ook kunt u kiezen voor zonnesensoren of een tijdklok per rolluik. Uiteraard is er tegenwoordig ook heel veel mogelijk op het gebied van domotica, zoals bediening via uw smartphone of activering zodra u uw huis nadert.

U kan zich vrijblijvend informeren over alle mogelijkheden bij onze productspecialisten in onze toonzaal te Beerse.

s