Fel zonlicht blokkeren met screens 

De felle zon uit je woning houden doe je met screens. Het grote voordeel is dat screens het felste licht blokkeren, maar dat er nog wel voldoende licht binnenkomt om aangenaam te kunnen werken bijvoorbeeld. Screens zijn daarnaast ideaal om rechtstreeks zonlicht weg te houden van tv-en computerschermen. Een ander voordeel van screens is dat je nog goed naar buiten kan kijken, ook al zijn ze naar beneden gelaten. 

Hitte buiten houden met rolluiken

Rolluiken zijn heel veelzijdig; een rolluik kan er in de winter voor zorgen dat de koude buiten blijft, maar het zorgt ook voor meer privacy en verhoogt de veiligheid tegen ongewenste bezoekers bijvoorbeeld. In de zomer hebben rolluiken dan weer als grote voordeel dat ze de warmte kunnen buitenhouden. Heb je bijvoorbeeld rolluiken aan de slaapkamers, dan is het een goed idee om deze ook overdag omlaag te houden om de warmte van de zon te blokkeren.

Daar waar screens nog daglicht binnenlaten, is dat bij rolluiken dan weer niet het geval; gesloten rolluiken betekenen ook geen zicht meer naar buiten en geen daglicht. Om dit op te lossen kan je ervoor kiezen om in de zomer je rolluiken half gesloten te houden. 

 

Luiken - voor charme en comfort

In landen waar het gemiddeld aantal hete dagen een stuk hoger ligt dan hier in België, zien we vaak dat er gebruik wordt gemaakt van luiken voor de ramen. Denk maar aan de charmante blauwe luiken in Griekenland of houten luiken voor de ramen van Spaanse huizen. 

Luiken zijn een charmante toevoeging aan een woning, maar ze brengen vooral ook een groot voordeel met zich mee; zo helpen ze de temperatuur in huis te regelen. In de winter kan je de koude buiten houden door luiken te sluiten wanneer het donker wordt bijvoorbeeld. In de zomer kunnen luiken er dan weer voor zorgen dat de zon niet rechtstreeks binnenschijnt, zodat dit de temperatuur binnen aangenaam houdt. Er zijn verschillende soorten luiken beschikbaar, gemaakt uit verschillende materialen en in verschillende stijlen, zodat er voor elke woning een esthetische oplossing is. 

Zonwering voor buiten met voordelen voor binnen

Zonwering is er in allerlei vormen en soorten. Meestal is zonwering bedoeld om het leven in je tuin of op het terras aangenamer te maken, denk maar aan terrasoverkappingen of lamellendaken. Maar wanneer zonwering geplaatst wordt aan de woning heeft dat ook voordelen voor binnenshuis. Afhankelijk van het ontwerp en de flexibiliteit van jouw zonweringsoplossing, houdt een lamellendak of terrasoverkapping rechtstreeks zonlicht weg van grote (schuif)ramen, van veranda's of gewoon al van de gevel. Daardoor komt er vanzelf minder warmte binnen langs die kant van de woning, waardoor de woonkamer of leefruimte minder snel opwarmen op hete dagen. 

De warmte buitenhouden?

Meer weten over de mogelijkheden om deze zomer jouw binnenruimte koeler te houden? Neem contact op en geniet van aangename temperaturen en meer comfort. 

Interesse?

Maak snel een afspraak of kom langs in onze toonzaal
Bisschopslaan 100, 2340 Beerse

Bedrijfsgegevens

  • BTW BE 0428 573 219
  • RPR: Antwerpen
  • Afdeling: Turnhout
  • Reg. Nr. Aannemer: 428/573/219-022011
s