Extra genieten van jouw terrasoverkapping

Kiezen voor een terrasoverkapping betekent kiezen voor comfort. Het laat je immers toe om ook op minder mooie dagen of juist tijdens de hitte van de zomer nog te genieten van je terras. Je zit immers beschut en kan gewoon blijven zitten wanneer er tijdens een barbecue plots wat regen valt. Toch kan je je terrasoverkapping nog comfortabeler maken mits enkele interessante toevoegingen of optimalisaties. Denk hier dus zeker over na wanneer je besluit om je terras te overkappen. 

Terrasoverkappingen van een hoger niveau

Inversteren in een terrasoverkapping, staat gelijk aan investeren in jouw comfort in de tuin, en dat bij verschillende weersomstandigheden. Door te kiezen voor enkele toevoegingen, geniet je des te meer van je investering. Denk maar aan verlichting of verwarming, zodat je ook 's avonds laat tijd kan doorbrengen op het terras. 

Geïntegreerde verlichting in je terrasoverkapping

LED-verlichting toevoegen aan je terrasoverkapping is ideaal om meer sfeer te creëren wanneer je 's avonds langer buiten wil blijven zitten. Daarnaast is het ook een praktische optie wanneer je kiest voor een overkapping. Kies je voor geïntegreerde spotjes of eerder voor een aansluiting voor een leuke hanglamp? Er zijn tal van mogelijkheden. 

Verwarming voorzien op je terras

Ons Belgisch klimaat is wisselvallig. Dat is waarschijnlijk één van de redenen waarom je voor een terrasoverkapping kiest: om ook bij neerslag gewoon buiten te kunnen blijven zitten. Je bent zo al bestand tegen regenachtig weer, maar wat met koudere dagen? Door een verwarmingselement of Infrarood verwarmers toe te voegen aan je overkapping, geniet je het hele jaar door van optimale tuinbeleving. 

Achtergrondmuziek op je terras

Naast verwarmingselementen en geïntegreerde verlichting, kan het een leuke optie zijn om ook elektriciteit te voorzien voor muziekaansluiting. Niets zo gezellig als wat achtergrondmuziek tijdens het eten. Handig als je daarvoor niet naar binnen hoeft te lopen, maar dat je in de plaats daarvan je muziek gewoon vanop het terras kan bedienen. Let wel op dat de gekozen speakers best weersbestendig zijn, zodat ze tegen vocht en verschillende temperaturen kunnen. 

Van overkapping naar extra buitenruimte

Een terras blijft niet zomaar een terras als je ervoor kiest om glazen zijwanden toe te voegen. Je creëert op die manier als het ware een extra ruimte aan je woning. Zo kan je ook op frissere dagen buiten tijd doorbrengen, want je zit meer beschut tegen wind en regen. Komt de zon erdoor? Dan schuif je de glazen wanden gewoon open. 

Het nut van een overkapping op hete dagen

Met een overkapping creëer je schaduw op je terras zodat je ook op de heetste dagen van het jaar tijd buiten kan doorbengen. Maar wat met laaghangende zon? Denk bij de aanschaf van een terrasoverkapping goed na over de stand van de zon rondom jouw woning, want het kan nuttig zijn om screens of andere zonwering te voorzien. Zo zorg je voor extra schaduw en bescherm je jezelf, je huisgenoten en je bezoek tegen de felle zon. 

Naast screens kan je ook kiezen voor zonwering op het dak van je terrasoverkapping. Zeker bij een glazen paneel langs de bovenkant kan dit nuttig zijn. Wist je dat verandazonwering of zonwering bij een overkapping zowel onder het dakpaneel als bovenop het dakpaneel geplaatst kan worden? 

Terras met buitenkeuken

Dankzij een aantal toevoegingen maak je jouw overdekt terras tot extra leefruimte, zoals we al zeiden. Wat dacht je van het installeren van een buitenkeuken met barbecue of pizzaoven? De ideale toevoeging voor al wie graag geniet van gezellige avonden buiten, zonder continu naar binnen te hoeven lopen om in de kookpot te roeren. 

Afwerken met de juiste decoratie

Ten slotte maak je je terras extra gezellig door enkele decoratieve elementen te kiezen. Wat dacht je van enkele terrasplanten (vergeet deze geen water te geven, aangezien ze beschut staan), een decoratief beeldje of een leuke vaas?  Het oog wil immers ook wat. 

s