Nieuwe mogelijkheden voor na-installatie doekzonwering

U heeft een nieuwbouw of u heeft gerenoveerd en wenst achteraf nog screens te plaatsen?
Ontdek hier de nieuwe mogelijkheden:
Met de Fixscreen Minimal brengt Renson een esthetische oplossing op de markt voor na-installatie van doekzonweringen.

Compact en strak

Hiermee komt er een antwoord op de stijgende vraag naar na-installatie van doekzonwering bij recente nieuwbouwwoningen en renovaties waar inbouw van doekkasten en zijgeleiders in de gevel niet meer mogelijk is. Een compactere doekkast (Small: H 100 x D 90mm / Medium: H 120 x D 110 mm) voor oppervlaktes tot 18m² zorgt samen met een kleinere onderlat (35 mm hoog) voor een minimale impact op de gevel. Ook de super strakke afwerking zorgt ervoor dat doekzonwering voortaan zelfs bij na-installatie nog nauwelijks opvalt. Zo is er op de zijgeleiders geen enkele schroef te zien.
De Windbestendigheid tot 10 km/u en 7 jaar garantie op de Fixscreen-technologie blijven als vanouds ook op de Fixscreen minimal van tel.

Montagegemak voorop

Een aantal nieuwigheden zorgen voor een vlotte montage:
Achteraan is de doekkast zo vormgegeven da deze op een apart haakprofiel opgehangen kan worden. Zo kan de doekkast voortaan apart gemonteerd worden en hoeft die (tot 3,5 m) niet extra geborgd te worden. Een opvulprofiel zorgt voor de strakke afwerking van de doekkasten van vrijstaande screens.
Bij de Fixscreen Minimal is het mogelijk om de onderlat los mee te bestellen. In dat geval kan je die simpelweg ter plaatse op het doek vastklikken. Dat maakt een beduidend verschil in gewicht en tijd bij de montage van grote screens.

Grote raampartijen smeekten om buitenzonwering

De eigenaars van deze ultramoderne nieuwbouwvilla met grote raampartijen ontdekten vrij snel dat ze op zoek moesten naar een oplossing om het op warme dagen binnenhuis te aangenaam fris te houden. Pal op de zuidkant vangen de grote ramen immers de volle zon en de warmte die daarmee gepaard gaat. Ze kwamen bij doekzonwering uit. Maar de smalle raamprofielen van de minimal windows waren een probleem.
De ‘Fixscreen Minimal’ met z’n 2 cm brede zijgeleiders kwam hier als geroepen. De doekzonwering valt amper op en heeft een minimale impact op de woning en de architectuur.
Ook op vlak van installatie betekent deze nieuwe Fixscreen een flinke stap voorwaarts. Hiermee kunnen we de doekkast perfect apart bevestigen vooraleer de geleiders op hun plaats te monteren. Dat je ook de nieuwe onderlat voortaan ter plaatse kan (de)monteren scheelt een pak in het gewicht bij installatie van grote screens.

De eigenaars merken dat het nu zelfs op hete zomerdagen aangenaam blijft in hun woning en zijn tevreden dat ze dankzij de transparantie het zicht naar buiten konden behouden.

s