Uw screens mooi en schoon houden, dat doe je zo

Niemand is gek op schoonmaken maar niemand ziet zijn screens graag minder mooi worden.
Gelukkig zijn screens relatief onderhoudsarme producten.

Screens eenvoudig schoonmaken

Heerlijk, met screens zorg je er in de zomer voor dat het binnen lekker koel blijft. En het is nog een fraai aangezicht ook! Echter, breekt de tijd een keer aan dat u het doek van je screen moet reinigen. De screens hangen immers buiten en vangen daardoor veel vuil op. Wellicht niet het meest leuke klusje, maar met een aangename temperatuur en je favoriete drankje naast u op de tafel is dat best een mooie klus voor de zaterdagmorgen, toch?

Kies het juiste tijdstip

Het schoonmaken van je screen kan je het beste doen in het voor- en het najaar. Dan is het warm genoeg om het doek goed te laten drogen en is de zon niet extreem fel. Je kunt het doek het beste ’s ochtends schoonmaken, dan kan het de rest van de dag drogen.

Geen agressieve middelen

Gebruik vooral geen agressieve middelen of chemische goedjes. Op screens zit namelijk een waterafstotende coating die je erop wilt houden. Belangrijkste tip: let er op dat je het schoonmaken nooit in de volle zon doet, anders kun je al gauw vlekken krijgen en dat zou zonde zijn.

Maak niet alleen de vieze plekken schoon

Het is misschien makkelijk en logisch om alleen de vieze plekken van het doek schoon te maken. Die moeten er immers toch uit. Echter, is het belangrijk om het gehele doek van boven naar beneden en van links naar rechts helemaal schoon te maken. Zo wordt de kans op vlekken een stuk kleiner.

Tip: let er op dat je het schoonmaken nooit in de volle zon doet, anders kun je al gauw vlekken krijgen en dat zou zonde zijn. Gebruik geen schurende sponsjes of de hogedruk spuit.

s