Vakantie wordt hulpactie. En Walbers Zonweringen steunt!

"Juf Marieke gaat op reis en neemt mee... een aanhangwagen en camionette vol spullen voor Oekraïners: weekje vakantie naar Polen wordt meteen ook hulpactie."

Ze wilden hun jaarlijkse vakantie naar Polen nuttig invullen dit jaar. Maar wat begon met het idee om 'de auto vol te laden' en naar Polen te vertrekken draaide uit op een heuse inzamelactie. De hulp en de spullen stroomden toe vanuit alle hoeken en kanten. Al snel werden vele avonden gevuld met spullen te ontvangen, sorteren en een plekje geven.

Het werd snel duidelijk: dit niet zomaar ‘wat gerief’ om in de auto te laden en mee te nemen. Nee, dit werd al snel veel meer dan dat. Van kleine verzorgingsproducten ging het meteen naar handdoeken, kledij, etc. waardoor de auto  te klein werd. Zelfs een aanhangwagen erachter hangen bleek al snel te niet voldoende te zijn.

Er werden wat vrienden opgetrommeld als extra chauffeurs waarop o.a. Frank Walbers zich aanbood en ook meteen een camionette van Walbers Zonweringen ter beschikking stelde.
Dit maakt dat een heel hoop extra spullen mee kunnen vertrekken naar Polen. In eerste instantie zullen deze gedoneerd worden in een hostel waar Oekraïense vrouwen en kinderen worden opgevangen. De spullen die daar niet nodig zijn zullen naar de opvangplaats in het Nationaal Stadion in Warschau gebracht worden.

Het beloofd alleszins een waanzinnige trip te worden, met alsnog een wel verdiende vakantie achteraf.
Dankjewel Marieke en Wim voor het mooie initiatief! 🙌

 

 

s