Ontdek het gemak van solar

Renson® ontwikkelde met de Fixscreen 100EVO Solar een windvaste voorbouwscreen die aangestuurd wordt door middel van zonneenergie. Een zonnecel gemonteerd aan de voorzijde van de kast zorgt voor een autonome sturing van de screen en vraagt dus geen elektrische bedrading. Deze windvaste screen kan dus eenvoudig en zonder breekwerken op uw raam gemonteerd worden. Dit maakt de Fixscreen 100EVO Solar de perfect oplossing voor renovatie, waarbij een maximale oppervlakte tot 10,8 m² kan behaald worden. Deze dynamische zonwering zorgt er bovendien voor dat de binnentemperatuur in de zomer toch onder controle en dus comfortabel blijft en je in de winter optimaal kunt genieten van de zonnewinsten.

Hoe werkt deze screen nu precies?

De zonnecel vangt zonlicht op en zet die om in energie om de batterij op te laden. Zelfs op een minder zonnige dag, kan de screen dus blijven werken dankzij de opgeslagen energie in de batterij. Uiteraard moet de zonnecel wel steeds voldoende bereikbaar zijn voor zonlicht. Het toepassingsgebied van de Fixscreen 100EVO Solar is dan ook geografisch bepaald in functie daarvan én van de gangbare weersomstandigheden.

Technische info over de Fixscreen 100 EVO Solar

De kast
Het kastprofiel bestaat uit geextrudeerde aluminium profielen met een strakke minimale belijning en Square design. De kastgrootte is 100 (D) x 130 (H) mm (met het extra kokerprofiel voor de batterij inbegrepen).

De zonnecel, batterij en motor
De compacte zonnecel kan naar keuze links of rechts op de kast geplaatst worden. De screen wordt standaard geleverd met een radiogestuurde motor en de batterij bevindt zich in een kokerprofiel onder de kast. Zowel de batterij als de motor zijn eenvoudig bereikbaar.

Comfort op maat in elk seizoen

Gebouwen worden nu eenmaal steeds beter geïsoleerd en luchtdicht afgewerkt. Dat is goed voor je energiefactuur, maar met de zon vol op de grote ramen wordt het op warme zomerdagen al snel ondraaglijk warm in huis. Eens die warmte binnen zit in huis, krijg je die in een goed geïsoleerd gebouw bovendien ook moeilijk weer buiten. En dus komt het erop aan om zonlicht zo te ‘beheersen’ dat je er optimaal kan van genieten. Door de buitenzonwering omhoog te laten tijdens de koudere maanden bijvoorbeeld. Want dan ben je wel degelijk gebaat bij grote, zongerichte ramen die de zonnewarmte zoveel mogelijk binnenhalen om het binnenshuis te helpen opwarmen. In de zomer is het dan weer een must om de screens naar beneden te laten om comfortabel te kunnen wonen. Ook vervelende reflecties zijn daarmee van de baan en het zicht naar buiten blijft behouden. C