Minimale impact, maximale mogelijkheden

Als pionier op het vlak van windvaste doekzonwering tot 130 km/u, legt Renson® met de Fixscreen Minimal de lat nóg hoger. Met als ultieme doel om bij renovatie of na-installatie zo weinig mogelijk te zien van de doekkast en zijgeleiders.
Daarom werd ieder onderdeel, elk detail van de Fixscreen doekzonwering onder de loep genomen: kast, zijgeleiders, doekbuis, afmetingen, doekspanning, … Met als resultaat: minimale afmetingen die een subtiele installatie mogelijk maken.

Minimale impact op de architectuur

Dankzij z’n kleinere doekkast kan de Fixscreen Minimal discreet voor het raam gemonteerd worden. De strakke belijning en het Square design van die kast houden de impact op de architectuur tot een minimum beperkt, wat zeker bij renovatie of naplaatsing een doorslaggevende factor kan zijn. Er zijn twee kastgroottes beschikbaar: ∫ ‘Small’ kast van 100 mm hoog en 90 mm diep ∫ ‘Medium’ kast van 120 mm hoog en 110 mm diep voor afmetingen tot 18 m² Ook de zijgeleiders en onderlat werden slanker vormgegeven. De zijgeleider XS is amper 20 mm breed, en dat is uniek in de markt. 
 De onderlat is nieuw ontworpen tot een hoogte van amper 35 mm. Deze nieuwe Fixscreen Minimal kan ook vrijstaand toegepast worden, en dit met een hoge windgarantie tot 100 km/u. Ideaal om ook op het balkon of terras beschut tegen de zon te zijn.

MINIMALISTISCH DESIGN MET OOG VOOR DETAIL
De Fixscreen Minimal draagt design hoog in het vaandel, en dit tot in de kleinste details. Zo klikt de zijgeleider in elkaar waardoor er nergens nog schroeven te zien zijn. Renson® gaat nog een stap verder en integreert een aluminium gelakte ritsgeleider in deze zijgeleider. De zijgeleider wordt onderaan bovendien afgewerkt met een voetplaat, onder 0° of 5° voor een naadloze aansluiting op een dorpel. Deze wordt – net zoals de ritsgeleider meegelakt in dezelfde kleur als de zijgeleider. De onderlat - uniform voor het volledige Fixscreen Minimal doekzonweringsgamma - is nieuw voorzien van een verzonken detail waardoor niet langer een lasnaad te zien is. Het resultaat is een mooi esthetisch geheel.
 

Doeken

De Fixscreen Minimal is beschikbaar in een breed kleurengamma aan glasvezeldoeken. Naast hun functionele rol, namelijk de zon weren, hebben screendoeken ook een decoratief aspect. Zo sluiten ze naadloos aan bij de architectuur van de woning. Alle doeken hebben bovendien een bijzonder lange levensduur en houden insecten buiten. We onderscheiden doeken op basis van doorkijk en lichtdoorlatendheid, met daaronder een brede waaier van mogelijkheden. Dankzij hun specifieke kenmerken en het uitgebreide kleurenpallet, is er zo voor elke toepassing een geschikt type doek voorhanden.
 

RAL-Kleuren

Er is keuze uit een grote waaier aan RAL-kleuren voor de aluminium onderdelen van de screens (doekkast en zijgeleiders). Zo sluit de aluminium zonwering altijd naadloos aan op de stijl van het gebouw. Ook dankzij deze keuzemogelijkheden trouwens: een glanzende of matte uitvoering, of eerder een trendy structuurlak die niet alleen slijt- en krasvast is maar bovendien ook onderhoudsvriendelijk is.